З чим носити чорну вишиванку

31.05.2015
pic

 

  Щороку кількість вишиванок в гардеробі жителів України лише збільшується. Але ще є багато людей, які сумніваються, чи варто купити вишиванку в Києві. І дуже часто такі сумніви викликані нерозумінням, з чим носити вишитий одяг. Ми підкажемо декілька варіантів, і ваші сумніви щодо покупки вишитих речей розвіяться. Зокрема, сьогодні ми обговоримо, з чим можна суміщати та носити популярну нині чорну вишиванку.

  Вишиті сорочки чорного кольору привертають погляд своєю оригінальністю. Вони виглядають досить елегантно і дуже практичні у використанні. Часто вишиту чорну сорочку купують чоловіки, але чимало вишиванок такого кольору набувається і жінками. Не варто пов'язувати чорний колір з сумом, оскільки наші предки вважали його символом землі і мудрості.

  Якщо ваша чорна вишиванка відрізняється вільним кроєм і нагадує туніку, її можна носити з поясом. Він буде підкреслювати талію. У чорного одягу завжди відзначали властивість підкреслювати стрункість, і вишиванка чорного кольору не виняток. Щоб підсилити ефект, доповнюйте чорну сорочку брюками, або спідницею, що облягає.

  Вишиванці чорного кольору особливо пасують джинси світлого відтінку, білі або коралові шорти, блакитні легінси. Доповнити наряд допоможе взуття - яскраві балетки, чорні або білі сандалі, босоніжки з плетеною танкеткою, або аксесуари - наприклад, біла, коричнева або чорна сумка через плече. А ось волосся можна заплести в косу, або навіть залишити розпущеним.

  Чорний колір чудово комбінується з червоним. Перший варіант додати червоного кольору - купити до вашої сорочки яскравий пояс. Другий спосіб - доповнити наряд яскраво-червоним взуттям.

  Сумний настрій або бажання створити готичний образ можуть відтворитися в поєднанні «чорна вишиванка + чорні брюки скинни». Розбавити таку темну комбінацію допоможуть аксесуари яскравого кольору, наприклад, вінок з квітів або яскраві намиста.

  І наостанок хочемо дати кілька порад щодо купівлі чорної вишиванки:

  - Якщо ви запланували купити вишиванки жіночі або чоловічі, не варто купувати виріб з принтом. Сорочки з несправжньою вишивкою виглядають простакувато і не слугують досить довго.

  - Завжди розглядайте орнамент сорочки. Вишивка не повинна бути просто доповненням сорочки або плаття. Для наших предків вона була дуже важлива. Одяг вишивали руками, вкладаючи енергію і сили. І візерунки, які вишивалися, мали певне значення. Так що, перед вибором сорочки поцікавтеся символікою. Про неї ви зможете почитати в нашій статті: Символіка українських вишиванок.

Залишити відгук
Залишіть свій відгук
Iм'я
Поставте оцiнку
Залиште відгук
Скасувати